Uitstapjes binnen handbereik

Landgraaf, op afstand van 10 kilometer

  • SnowWorld met de langste indoor ski piste.
  • Mondo Verde is een familie park met vele attracties, dieren en tuinen
  • Gaia Zoo deze Zuid-Limburgse dierentuin werd vanwege een nieuw en uniek dierentuinconcept door het publiek reeds vier keer gekozen tot ‘Mooiste Dierentuin van de Benelux’

Valkenburg ligt op een steenworp afstand.

Dit toeristisch stadje, waar de gebouwen vooral van karakteristieke mergelsteen zijn,  is niet alleen tijdens de kersttijd bijzonder sfeervol met zijn kerstmarkten,  ook in de zomer is het heerlijk vertoeven op de vele terrasjes. Een dagje wellness  Thermae 2000 behoort hier o.a. tot een van de vele mogelijkheden.

Maastricht is met de auto binnen 15 min bereikbaar.

Geniet van de terrassen (o.a. het Onze Lieve Vrouweplein en het Vrijthof),  de kronkelige met kinderkopjes geplaveide straatjes, de bijzondere winkels en boetieks met hun onderscheidend en divers aanbod.

Aken behoort tot een aantrekkelijk dichtbij gelegen bestemming.

De stad die haar faam dankt aan Karel de Grote. Hij heeft de stad reeds in de tweede helft van de achtste eeuw grote uitstraling bezorgd. Aken pronkt met talrijke kunstschatten en is bovendien met haar vele elegante winkels, shoppingcentra en gezellige cafés, een sfeervolle stad.

Tongeren op 24 kilometer afstand.

Reeds meer dan 30 jaar is op zondagmorgen, deze Belgische stad, al om 5 uur in de ochtend, een levendige plaats. De meer dan 350 standhouders en een 40-tal antiekzaken stallen dan hun beste waar uit voor de talrijke bezoekers aan de grootste antiek en brocantemarkt van de Benelux. Tongeren is op de zondagvoormiddag een internationale stad en “the place to be”” voor een steeds groter aantal Nederlanders, Duitsers, Fransen, Britten en Amerikanen. Allen zijn op zoek naar dat “unieke” stukje antiek of brocant. Het bezoek aan de markt afronden in de binnenstad of het mee pikken van een gezellig terrasje of smaakvol restaurant, is de garantie voor een geslaagde uitstap.

– Gezelligheid kent geen grenzen –